Guia de prescripció d’exercici físic per a la salut (PEFS)

Guia de prescripció del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, útil per ajudar a prescriure exercici físic en base a un diagnòstic inicial previ:

Practicar activitat física moderada de manera regular és una eina efectiva de prevenció primària, secundària i terciària que presenta pocs efectes negatius sempre que es dugui a terme amb el control i la supervisió adequades. Tothom pot millorar o mantenir la seva salut si practica activitat física adaptada a les seves característiques i necessitats. De fet, el pitjor risc de l’activitat física és no practicar-ne.

El pitjor risc de l’activitat física és no practicar-ne.”

El paper dels professionals sanitaris per promoure l’activitat física, aconsellar-la i prescriure-la és cabdal; per això el Departament de Salut vol proporcionar als professionals d’atenció primària eines que els en facilitin el consell i la prescripció. En aquesta línia, i juntament amb la Secretaria General de l’Esport, els metges especialistes en medicina de l’educació física i de l’esport i els llicenciats en educació física, amb la supervisió del Consell Assessor sobre l’Activitat Física i Promoció de la Salut i de les principals societats científiques relacionades amb el tema, s’ha elaborat aquesta guia de prescripció d’exercici físic que té en compte les característiques i limitacions individuals, com ara la hipertensió, la diabetis, les patologies osteoarticulars i fins a quaranta patologies diferents.

Consulta la guia completa aquí: Enllaç web (PDF)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s